In memoriam

Mathijs Herman Gerard Oude Vrielink

Op zaterdagavond 25 maart 2023 is mijn zoon, onze grote vriend Mathijs Oude Vrielink op 33-jarige leeftijd overleden.

We verliezen in Mathijs een fijn persoon met mooie Twentse humor. Mathijs, een super sportieve jongen, slim, gedreven en begaan met zijn directe familie. Een stoere knaap, altijd behulpzaam, maar die het laatste jaar door zijn gezondheidsproblemen toch minder kon en daar zelf de meeste moeite mee had.

Het leven van Mathijs kenmerkt zich door zijn lichte autisme, superslim en technisch begaafd, maar anderzijds zijn sociale beperkingen, niet voor zijn directe familie wel voor de relatieve buitenstaander.

Mathijs genoot van techniek, met name autotechniek en de racerij. Had een grote voorliefde voor Honda en het tot het uiterste tunen van de Honda motoren. Diverse straatauto’s werden omgebouwd tot raceauto. Volledige elektrische bedradingen werden in de huiskamer om gesoldeerd, niet met schema’s, alles vanuit zijn hoofd. Hij genoot van de track-days op de verschillende circuits. Genoot helemaal wanneer hij de Porsches met zijn jankende Honda’s voorbijging.

Helaas kwam aan zijn droom een einde toen er bij Mathijs 12 jaren geleden problemen met zijn gezondheid werden geconstateerd. 12 jaar lang heeft Mathijs getracht zijn leven weer onder controle te krijgen. 12 jaren lang heeft Mathijs er echt alles aan gedaan om te trachten te achterhalen waarom zijn lijf zo anders reageerde op alles wat in de medische wereld normaal was. Helaas heeft Mathijs nimmer gehoor gevonden binnen de medische wereld. Zeer triest te ervaren!

Mathijs heeft zijn dappere besluit genomen op de sterfdag van zijn, één jaar eerder overleden, trouwe viervoeter en kameraad Thommy.

Mathijs wist dat wij elk besluit van hem begrijpen en zullen respecteren. Maar het is heel moeilijk om Mathijs te moeten missen.

Mathijs eindelijk geen onrust en onbegrip meer!

Rust zacht!

Mathijs met zijn hond Thommy