Nu een elektrische bestelauto kopen met 4000 euro subsidie.

Gelderland geeft ondernemers een subsidie van 4000 euro op de aanschaf of lease van een elektrische auto.

Goed nieuws voor Gelderse ondernemers. Zij kunnen 4000 euro subsidie aanvragen voor de lease of aanschaf van een elektrische bestelauto. Voorwaarde is wel dat deze is voorzien van lithium accu’s. De regeling geldt voor maximaal 7 bestelauto’s. Ook bestelauto’s van Flinc vallen onder de regeling. En dat maakt de aanschaf super aantrekkelijk!

4000 euro subsidie op de aanschaf van een elektrische stadsauto
De Nederlandse overheid wil elektrisch rijden stimuleren om de uitstoot van CO2 te verminderen en de leefbaarheid vooral in de grote steden te verbeteren. Er zijn hiervoor landelijke en lokale subsidies in het leven geroepen.

De provincie Gelderland stimuleert ondernemers met 4000 euro subsidie om elektrisch te gaan rijden. En waarom zou je dat niet doen? De meeste ondernemers rijden meestal korte afstanden in en rondom hun eigen regio. Denk aan de lokale schilder, loodgieter of het klusbedrijf. Maar ook de lokale supermarkt die in de buurt boodschappen aflevert kan prima uit de voeten met een elektrische stadsauto.

Flinc heeft praktische en betaalbare elektrische autootjes
Het goede nieuws van deze regelingen is dat ook de auto’s van Flinc ervoor in aanmerking kopen. En die zijn al super betaalbaar! De aantrekkelijke aanschafprijs wordt hierdoor zowat onweerstaanbaar.

Om een voorbeeld te geven: de Cargo XC is de perfecte elektrische bestelauto voor in de stad. Normaal kost deze opvallende verschijning 14.500 euro. Met de subsidie van de provincie Gelderland betaal je slechts 10.500 euro. Hiervoor krijg je ongelooflijk veel waar voor je geld. Een uiterst praktische, elektrische bestelauto met ruim voldoende bereik en die leverbaar is met airco, navigatie en zelfs een achteruitrijcamera.

Bijkomend voordeel is dat je de Cargo XC overal mag parkeren en overal mag komen. Ook op plaatsen waar een normale bestelauto niet is toegestaan. Opladen doe je bij gewoon aan de huisstekker of bij een van de talloze laadpalen voor elektrische auto’s. Zelfs de laadpalen voor elektrische fietsen zijn geschikt om de Cargo XC mee op te laden!

Profiteren van belastingvoordeel
Tot slot kom je als ondernemer met de aanschaf van een QiQi auto ook in aanmerking voor aantrekkelijke belastingvoordelen. Denk aan de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) voor investeringen in milieuvriendelijke technieken. Verschillende regelingen die tot doel hebben bedrijven te laten investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen.

Neem contact op
Meer weten over de aanschaf van een elektrische auto met subsidie? Neem dan contact met ons op!Aanvragen van de subsidie gaat via het subsidieportaal van de overheid. Dit kan tot en met 31 december 2022. Er is 300.000 euro beschikbaar dus wacht niet te lang!