Waar moet u opletten bij het kopen of leasen van een auto of vrachtwagen?

Waar moet je opletten bij het kopen of leasen van een auto of vrachtwagen?

Waarom technische specificaties van een auto zo belangrijk zijn.

De eerste vraag die u zich als ondernemer moet stellen is voor u overgaat tot kopen of leasen van een auto of vrachtwagen;

Wat ga ik met de auto doen?

Dat klinkt heel eenvoudig en voor de hand liggend, maar deze vraag is niet één twee drie te beantwoorden. Onze auto specialisten zullen dan ook proberen in een gesprek met u deze vraag beantwoord te krijgen. Want alleen door veel vragen te beantwoorden kunt u het voor u juiste voertuig vinden. Hoe beter het voertuig bij u en uw gebruik past, hoe efficiënter het rijden wordt.

Welke vragen stellen wij dan altijd? Nou dat zijn er nogal wat, maar wij geloven dat wij met de antwoorden op deze vragen u van het beste advies kunnen voorzien. Zo worden teleurstelling voorkomen en kosten bespaard, wanneer alle kleine puzzelstukjes perfect in elkaar passen.

9 vragen die u zichzelf kan stellen bij het aanschaffen van een nieuwe auto of vrachtwagen:

  • Wat ga ik er mee doen?
  • Waarvoor heb ik het voertuig nodig?
  • Wat ga ik ermee vervoeren?
  •  Wat weegt mijn te vervoeren lading?
  • Wat is het volume van mijn lading?
  • Wat is de afstand dat ik rij?
  • Welk comfort en luxe verwacht ik van de auto voor de chauffeur?
  • Hoe vaak rijdt u? Aan 1 stuk door of met vele tussenstops?
  • Rijdt u de hele dag door of juist alleen in blocktijden?

Door deze gerichte vragen voor u zelf al te beantwoorden is het makkelijker om een passend voertuig te kiezen.

Houdt er ook rekening mee dat u de vragen beantwoord gebaseerd op uw algemene, meest voorkomende gebruik. Dus niet die sporadische(incidentele) rit die u 1 keer per jaar verwacht te gaan rijden. Maar houd deze rit wel in het achterhoofd bij uw zoektocht naar passend vervoer. Het is namelijk erg makkelijk om een duurdere auto aan te schaffen.

Als u met de experts van Fleet Investment Company op zoek gaat naar passend vervoer dan weet u zeker dat het plaatje financieel en functioneel perfect op elkaar aansluit. Daarbij vinden wij dat ook duurzaamheid een belangrijke rol speelt maar het moet wel passend zijn voor uw wijze van inzet.

Nu u een idee heeft gekregen over alle facetten van een voertuig die de keuze beïnvloeden, kunnen we op zoek naar een voertuig met de technische specificaties die daarbij past.

We zullen in het volgende artikel verder in gaan op wat die specificaties dan zijn. Nu al benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.