Welke technische specificaties zijn voor mij als ondernemer belangrijk?

Service & Onderhoudspakket bij Fleet Investment Company - Onderhoud auto en vrachtwagen

Waarom technische specificaties van een auto zo belangrijk zijn.

In het vorige artikel hebben we gesproken over alle vragen die we gezamenlijk dienen te beantwoorden. Zodat wij samen met u het voertuig met de best passende technische specificaties kunnen kiezen. Maar wat wordt verstaan onder de technische specificaties van een auto of vrachtwagen?

Kort samengevat: Dat is niet anders dan het scala aan functionaliteiten van het voertuig.

Wat valt onder technische specificaties?

Maximaal laadvermogen & Accu sterkte

Neem bijvoorbeeld een bestelauto of een kleine vrachtwagen. U wilt deze van een laadklep voorzien. Dan is het handig om te weten dat een laadklep ook een hoog eigengewicht met zich meebrengt. Dit eigengewicht heeft weer invloed op het laadvermogen van uw auto of vrachtwagen. Daarnaast is het ook zo, dat als het om een elektrische auto gaat deze laadklep op de accu van de auto werkt en zo ook invloed heeft op het bereik van het voertuig.

Een ander voorbeeld is een risico dat men vaak over het hoofd ziet. Vaak wordt een specificatie zoals het maximaal laadvermogen over het hoofd gezien. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van staal, dat qua volume makkelijk in een standaard bestelauto past. Daarmee kunt u wellicht wel (ver) over het maximale laadgewicht gaan. Geen prettig idee als daar een hoge boete op staat.

Brandstof, Aandrijving & Vermogen

Dan is er ook de keuze tussen verschillende brandstoffen en aandrijvingen; benzine, elektrisch, diesel, of zelfs waterstof. Een voorbeeld is de invloed van een grote koelinstallatie op het bereik wanneer deze op een elektrische bestelbus wordt gezet. De accu van zo’n bestelbus is binnen no-time leeg getrokken waardoor de efficiëntie van het transport volledig kan verdwijnen. Zo’n zelfde koelinstallatie op een dieselwagen inzetten kan betekenen dat de bestuurder weinig zal merken van een kleiner bereik.

Verder zijn er ook vragen met betrekking tot het land waarin men zal gaan rijden. Als er internationaal wordt gereden dan ziet men vaak grote cabines met dubbele bedden en meer pk’s in de aandrijving voor meer vermogen op hellingen. Maar als deze vrachtwagen alleen maar in Nederland rijdt of altijd alleen maar met 1 chauffeur dan kost een grote cabine veel meer brandstof dan nodig is door de hogere luchtweerstand.

Daarnaast kan de aanschaf van een truck met extra opties en pk’s uiteraard ook vele malen duurder zijn dan nodig is. Dat extra bed, grotere cabine en meer pk zien er misschien mooi uit, maar levert in dat geval geen meerwaarde op. Ook daarom is het dus echt belangrijk om goed voor ogen te hebben waar het vervoer voor bedoeld is.

Aan de andere kant moet ook voorkomen worden dat men een te zuinige of te kleine motor kiest. Zo kunt u als u vooral op UK en Duitsland rijdt met maximaal 40 ton, zeker wel te kort komen als u 50 ton wil vervoeren in Nederland.
Maar als wij eerlijk zijn, vaak willen ondernemers te veel, te groot, te luxe en te duur. Uiteraard kunnen wij dat voor u verzorgen. Maar mocht u functioneel en financieel efficiënt willen rijden dan kunnen onze vragen en onze experts u daarmee helpen.

Bedrijfswageninrichting in combinatie met technische specificaties

We zouden het bijna vergeten, zo enthousiast zijn we over alle aandrijftechniek en vermogen. Maar het interieur van de laadruimte moet net zo perfect bij u passen. Want het op een efficiënte manier opbouwen is zeker net zo belangrijk.

De samenstelling van bijvoorbeeld uw technisch gereedschap, vereist dat het interieur passend en efficiënt in de auto wordt gebouwd. Dat kan alleen met maatwerk van experts. Onze experts kiezen het juiste model en daarna wordt het vakkundig opgebouwd. Met natuurlijk een team van gespecialiseerde interieurbouwers met wie wij al jarenlang samenwerken.

De vorm

Want wat u misschien niet wist is dat een klein verschil in vorm (tussen bijvoorbeeld een hoekige Nissan NV 300 of de rondere Peugeot Expert) een groot volume verschil kan opleveren? Een klein verschil in uiterlijk kan daarmee veel laadvolume schelen! Ook daarom combineren wij de kennis over technische specificaties van voertuigen met onze expert in bedrijfsauto-interieur. Zo weten wij zeker dat wij het meeste uit een voertuig kunnen halen en het best passende voorstel kunnen doen voor u als ondernemer.

Verruimen van laadoppervlakte 

Een laatste voorbeeld voor vandaag van onze creativiteit en technische specialiteit is het verruimen van de laadruimte. Dit hebben wij bijvoorbeeld gerealiseerd voor een personal trainer. Door een extra dubbele vloer in het voertuig te zetten is er effectief het dubbele aan laadoppervlakte gecreëerd.

Zo ziet u, er zijn erg veel aspecten die u in de gaten moet houden voor u een auto of vrachtwagen aanschaft. Daarom zijn wij er, om u die zorg uithanden te nemen. Wij stellen u vragen en komen met de best passende oplossing voor!